​Detailhandel beleeft beste kwartaal sinds crisis

De omzet in de Nederlandse detailhandel is in het derde kwartaal met twee procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste stijging sinds het uitbreken van de crisis zeven jaar terug, meldt het CBS vrijdag.

Het verkoopvolume nam in de maanden juli, augustus en september met 2,7 procent toe, de sterkste groei in acht jaar. De sector profiteerde onder meer van een verbeterd consumentenvertrouwen en de opleving op de huizenmarkt. Vooral woonwinkels (5,2 procent) en winkels in persoonlijke verzorging (zes procent) zagen hun omzet flink toenemen.

De omzet van supermarkten lag in het derde kwartaal twee procent hoger dan een jaar eerder. Waar de foodsector inmiddels ruim boven het niveau van voor de crisis zit, geldt dat nog niet voor de non-foodsector. Het omzetniveau ligt zestien procent onder het derde kwartaal in 2008.

Woonwinkels, dhz-winkels en elektronicazaken zitten nog een kwart onder omzetniveau van voor de crisis. Kleding- en schoenenwinkels moeten volgens het CBS nog vijftien procent inhalen. Alleen winkels in persoonlijke verzorging doen het beter dan in 2008: hun omzet ligt 14,5 procent hoger. Verder groeiden webwinkels sinds de start van de meting in 2010 met meer dan vijftig procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!