Mango vernieuwt collectie elke twee weken

Mango lanceert een nieuwe strategie, waarbij iedere twee weken de collectie wordt ververst. De modeketen begint hiermee in februari, als de nieuwe voorjaarscollectie komt. Dat heeft Mango vorige week bekendgemaakt.

Snelheid en directheid zijn volgens de Spaanse kledingretailer de belangrijkste pijlers van de nieuwe strategie. Zo lanceert Mango voortaan ook iedere maand een nieuwe reclamecampagne en wordt de content op de website elke twee weken vernieuwd. Mango stopt met het maken van de papieren catalogussen, waarvan er voorheen 22 miljoen per jaar verspreid werden. In plaats daarvan zet Mango sterker in op de online kanalen.

Mango heeft 2700 winkels verspreid over 109 landen. In maart opende de kledingketen in de Citymall in Almere zijn eerste flagshipstore in Nederland. Met achthonderd vierkante meter is het de grootste van de dertig Mango-vestigingen in ons land.

Reacties

Laatste nieuwsLees hier 15 toekomstverkenningen in retail

In een compleet vernieuwd jubileummagazine van RetailTrends vind je maar liefst vijftien toekomstverkenningen in de retail. Hoe ziet de supermarkt eruit in 2050? Hoe ver zijn we op het gebied van duurzaamheid en innovatie? Kennen we de consument van de toekomst eigenlijk? Lees het in RetailTrends.RetailTrends