McGregor is uit de schulden

Modehuis McGregor is na bijna tien jaar weer schuldenvrij. De kledingketen maakte dinsdag bekend dat zijn vier aandeelhouders de miljoenenschuld bij de bank hebben afgelost.

De aandeelhouders - ceo Jeroen Schothorst en commercieel directeur Ben Kolff van het modehuis, zakenbank NIBC en Marcel Boekhoorn - hebben de schuld omgezet in aandelen. Alle vier hebben een belang van 25 procent in McGregor, meldt De Financiële Telegraaf.

McGregor kreeg kort na het verlaten van de beurs, in 2006, te maken met een schuld van 220 miljoen euro, evenveel als de jaaromzet. In de jaren daarna is de schuld in stapjes teruggebracht tot dertig miljoen.

Het modehuis heeft de balans de afgelopen drie jaar flink kunnen versterken en die fase met deze aflossing afgerond, zegt cfo Hans Platschorre. Hij denkt dat het bedrijf daardoor meer ruimte krijgt om de investeringen te doen die noodzakelijk zijn voor verdere groei. “De fashionretailmarkt ontwikkelt zich razendsnel en vergt vergaande investeringen in ERP, infrastructuur en marketing.”

McGregor Fashion Group is naast het eigen merk McGregor vooral bekend van kledingmerk Gaastra en heeft 150 eigen winkels en 220 shop-in-shops bij warenhuizen. Daarnaast heeft het kledingbedrijf zo’n 2.500 onafhankelijke retailers, verspreid over Europa en het Midden-Oosten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!