McGregor: 'Onafhankelijke retailers verdwijnen'

Kleine, onafhankelijke retailers zullen uit het winkellandschap verdwijnen. Dat zegt Jeroen Schothorst, ceo van modehuis McGregor, woensdag in De Financiële Telegraaf.

McGregor, dat lange tijd grotendeels afhankelijk was van verkoop via kleine detaillisten, ziet die ontwikkeling nu al duidelijk terug in de eigen omzet. Het deel daarvan dat via wholesale binnenkomt is nog maar veertig procent en dat zal steeds verder afnemen, denkt Schothorst.

De traditionele kledingwinkel zal volgens de McGregor-ceo verdwijnen en de winkelstraat is straks niet meer dan een verlengstuk van de webshop. "Na 22 jaar kunnen we zeggen dat dit de weg niet meer is”, stelt Schothorst, die sinds 1993 aan het roer staat bij McGregor. "Het oude model werkt niet meer."

Schothorst verwacht dat de webshop binnen enkele jaren goed is voor dertig tot veertig procent van de totale omzet. "Je moet nu je online positie innemen. Aantrekkelijke content is de sleutel om omzet te genereren."

Deze week werd bekend dat McGregor na tien jaar zijn schulden bij de bank heeft afgelost. Die zijn omgezet in aandelen, waardoor het modehuis nu volledig schuldenvrij is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!