Meer winst voor ​IKEA Group

IKEA Group heeft zijn nettowinst over het afgelopen jaar zien groeien naar 3,5 miljard. Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Zweedse woonketen donderdag heeft gepubliceerd.

IKEA's winst over het voorgaande boekjaar kwam uit op 3,3 miljard euro. “We kijken terug op een zeer goed jaar”, zegt ceo Peter Agnefjäll bij de publicatie van de cijfers. “Hierdoor zijn we in staat geweest aanzienlijk te blijven investeren in duurzaamheid, een beter productaanbod en meer winkelmogelijkheden.”

De totale omzet van de meubelketen is met 11,2 procent gestegen tot 31,9 miljard euro, zo maakte IKEA in september al bekend. De Nederlandse vestigingen zijn goed voor een omzet van meer dan één miljard euro. De omzetontwikkeling in ons land is daarmee volgens de retailer in lijn met de wereldwijde groei. Zo droegen onder meer de opening van IKEA in Zwolle, een uitbreiding van de Utrechtse vestiging en de online verkopen positief bij aan het resultaat.

Het online kanaal draagt met een omzet van één miljard euro nu nog bescheiden bij aan IKEA's resultaten. In 2020 moet de online omzet vijf miljard zijn. "Online winkelen zal een belangrijk onderdeel worden in onze groeiagenda", zei Agnefjäll tegen Bloomberg. De meubelketen is in dertien van zijn 28 markten online actief en gaat veel investeren om de technologie van zijn webshop te verbeteren.

De Zweedse keten werkt daarnaast aan pick-up points en nieuwe formules. Zo test IKEA verschillende typen winkels om het juiste formaat voor verschillende locaties te vinden. “Dat gebeurt via trial-and-error, zoals het hoort bij een ondernemend bedrijf”, aldus Agnefjäll eerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends