​Kwantum-eigenaar koopt ook Wijnvoordeel.nl

Gilde Equity Management heeft overeenstemming bereikt met AAC Capital over de overname van Baarsma B2C. De overname is vorige week door de investeringsmaatschappijen voorgelegd aan Autoriteit Consument en Markt (ACM), zo laat de toezichthouder weten.

Baarsma B2C verkoopt wijn, voornamelijk via het internet en daarnaast via postorder en telefonische bestelling. Wijnvoordeel.nl is één van de merken van Baarsma B2C, evenals de Wijnbeurs, Colaris en 94Wines. Wijnvoordeel is de grootste wijnwebwinkel van ons land en is ook actief in landen als België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland.

Baarsma B2C maakt onderdeel uit van Wine Baarsma Group, die ook rechtstreeks aan supermarkten verkoopt. De groothandelsactiviteiten vallen echter niet onder de deal met Gilde.

De b2c-activiteiten hebben een negatief effect op de rest van het concern, zegt ceo Cees de Rade tegenover Wijnplein. “We hebben besloten om de bc2 te verkopen omdat het businessmodel niet te handhaven was en er kanaalconflicten optreden.”

De overname door Gilde moet nog worden goedgekeurd door de toezichthouder. De investeringsmaatschappij kreeg onlangs nog groen licht voor de overname van woonwinkelketen Kwantum. Daarnaast is Gilde sinds 2007 eigenaar van Bakker Bart en sloot de investeerder recent een aandeelhouderschap met Leapp.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!