Zevenaar zet outletcentrum door

De gemeente Zevenaar houdt vast aan het plan voor een outletcentrum langs de A12. Zevenaar heeft met de bedrijven Stable, Veluwezoom Verkerk en Kondor Wessels Projecten een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend, meldt De Gelderlander.

De drie bedrijven zeggen in de overeenkomst toe acht hectare grond te willen kopen als het outletcentrum er komt. Ook zijn de ondernemingen bereid mee te betalen aan centrummanagement in Zevenaar en stellen ze een deel van hun winkelpand beschikbaar voor toeristische promotie van de regio.

De provincie Gelderland is tegen de komst van het outletcentrum en stapte eerder dit jaar naar de Raad van State. Volgens de provincie zou de komst van zo’n centrum een ten koste gaan van de binnensteden en dorpskernen. De zitting bij de Raad van State is op 20 januari.

“Het is jammer dat Gelderland de economische meerwaarde van een outletcentrum niet wil zien”, zegt de Zevenaarse wethouder Anja van Norel. “De markt vraagt erom. De consument wil op een andere manier winkelen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!