Ook DA in surseance van betaling

DA Retailgroep heeft woensdag surseance van betaling aangevraagd en gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Mr. Lensink is door de rechtbank aangesteld als bewindvoerder.

De drogisterijketen doet nog geen mededelingen over de oorzaken van zijn financiële problemen. De directie van de drogisterijketen streeft er naar eigen zeggen naar dat gedurende de surseance winkels en webshop open blijven. Daarom blijven ook het servicekantoor en het distributiecentrum vooralsnog operationeel. Ook de in totaal 212 medewerkers die DA in dienst heeft, blijven voorlopig gewoon aan het werk.

Gelijktijdig met het uitspreken van de surseance van betaling heeft de rechtbank een afkoelingsperiode afgekondigd. Tijdens die periode kunnen leveranciers de bij DA aanwezige goederen niet opeisen. DA Retailgroep heeft in totaal 266 winkels, die bijna allemaal worden geëxploiteerd door franchisers. Zeven DA-filialen worden door DA zelf beheerd.

De aankondiging van de surseance van betaling voor DA komt kort nadat Macintosh Retail Group en V&D ook uitstel van betaling kregen. De rechter verleende het moederconcern van schoenenketens als Manfield, Dolcis en Invito en de warenhuisketen een dag geleden surseance.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!