​‘Veertig miljoen had V&D kunnen redden’

V&D liep in de maanden november en december circa 35 miljoen euro omzet mis. Dat zegt advocaat Willem Jan van Andel van de warenhuisketen in NRC Handelsblad.

In de week voorafgaand aan Sinterklaas zette V&D een kleine vijftien miljoen euro om. Normaal gesproken was dat ruim twintig miljoen euro, aldus Van Andel. Het zachte winterweer was volgens hem de grootste klap voor V&D, omdat consumenten daardoor nauwelijks winterjassen kochten. Hierdoor liep de keten in de laatste maanden van dit jaar zo’n 35 miljoen euro omzet mis en ontstond een groot financieringstekort. V&D had volgens Van Andel veertig miljoen euro nodig.

In de dagen voordat V&D uitstel van betaling aanvroeg, probeerde Van Andel met Sun tot een oplossing te komen. “We hebben ook met andere partijen gesproken, zoals de Belastingdienst en verhuurders.” Uiteindelijk besloot de private equity-partij het liquiditeitstekort niet aan te vullen en de bestaande financiering te staken. Hoewel partijen belangstelling hebben om V&D over te nemen, was het op dat moment niet haalbaar om een pre-packregeling op te zetten. “In een paar dagen tijd was dat niet te regelen”, aldus Van Andel.

V&D verkeert inmiddels bijna een week in surseance. De bewindvoerders zijn naar eigen zeggen met tientallen partijen in gesprek over een overname. Naar verwachting komt daar in januari meer duidelijkheid over. De vestigingen van V&D blijven nog zeker twee maanden geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!