​Curatoren willen V&D snel en compleet verkopen

Alleen partijen die V&D als geheel of grote delen ervan willen overnemen, kunnen een bod doen. Belangstellenden kunnen nog tot eind deze week een voorstel indienen bij de curatoren, zegt een woordvoerder tegen het Algemeen Dagblad.

De afgelopen twee weken hebben tientallen kandidaten zich gemeld bij de curatoren. Een deel daarvan heeft inmiddels een informatiememorandum ontvangen met financiële gegevens over de warenhuisketen en foodformule La Place. Op basis daarvan kunnen ze de komende dagen met financiers overleggen en een concreet plan opstellen, aldus de woordvoerder. “Het betreft een groep van zeker tien kandidaten.”

De curatoren maken volgende week ‘zo snel mogelijk’ een keuze uit de ingediende voorstellen. Het is nog niet bekend welke partijen belangstelling hebben voor V&D. Eigenaar Sun Capital wil volgens ingewijden La Place als losse formule verkopen en daarnaast een klein aantal warenhuizen doorstarten, zonder de foodformule. Als de investeringsmaatschappij of een gelijksoortige partij betrokken is bij de doorstart van V&D, stapt een aantal directieleden naar verluidt op. Binnen het warenhuisconcern is namelijk veel verontwaardiging over Suns keuze om zijn financiering kort na de eerdere redding alsnog te staken.

Lees op RetailWatching staan dit en drie andere toekomstscenario’s voor V&D.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!