​Bolia wil een handvol Nederlandse winkels

De Deense winkelformule Bolia heeft vorige maand zijn eerste conceptstore in Nederland geopend. “Ons plan is om de komende jaren vier à vijf winkels in Nederland te openen”, vertelt ceo Lars Lyse Hansen aan RetailNews.

Bolia begon anderhalf jaar geleden met een zoektocht naar de geschikte locatie voor zijn eerste winkel in ons land. Die werd uiteindelijk gevonden in de Utrechtsestraat in Amsterdam.

Bolia is ook al actief in Denemarken, Zweden, Noorwegen en Duitsland. Vooral in die laatste twee landen breidt de retailer flink uit, zegt Hansen. “En binnenkort openen we winkels in Zwitserland en de Verenigde Staten.”

De Deense formule verkoopt volgens de ceo net als de ‘collega’s’ van Hay meubels en accessoires van Scandinavisch design. Die worden stuk voor stuk zelf ontworpen. “Daarom zijn er geen vergelijkbare concurrenten.”

De winkel in Amsterdam opende medio december zijn deuren en kent een vliegende start. De schappen waren begin deze week praktisch leeg, zegt Hansen. “Daarom zijn we bezig om de winkel via express delivery weer bij te vullen.”

Bekijk foto’s van de winkel in Amsterdam op RetailWatching.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!