​Marc Bolland stapt op bij Marks & Spencer

De Nederlandse topman Marc Bolland vertrekt in april bij Marks & Spencer. Hij wordt opgevolgd door Steve Rowe, die nu verantwoordelijk is voor de kledingtak. Dat heeft de Britse winkelketen donderdag bekendgemaakt.

Bolland ging in 2010 aan de slag bij Marks & Spencer en heeft de keten door een ‘periode van noodzakelijke veranderingen geleid’, stelt groepsvoorzitter Robert Swannell. Marks & Spencer is volgens hem nu goed gepositioneerd in het digitale tijdperk, met onder meer een eigen online platform en e-fulfilmentcenter.

Toen Bolland zes jaar terug aantrad, was er volgens hem nog niet eens een webshop. “Nu horen we bij de grootste online winkels van het land”, stelt hij in De Financiële Telegraaf. Hij ziet dat als zijn grootste verdienste, naast het terugbrengen van de schuldpositie van het bedrijf.

Onder leiding van Bolland heeft Marks & Spencer verder een flinke internationale groei doorgemaakt. Zo maakte de retailer een comeback in Nederland, met winkels in Den Haag en de Kalverstraat. Dit jaar wordt nog een warenhuis op het Amsterdamse Rokin geopend.

Rowe, die al ruim 25 jaar in dienst is van Marks & Spencer, is in de afgelopen jaren klaargestoomd voor zijn nieuwe functie. Hij krijgt tot eind juni nog assistentie van Bolland, die dan definitief bij de Britse retailer vertrekt. Wat hij daarna gaat doen, weet Bolland nog niet. Een nieuwe baan als ceo zit er in ieder geval niet in: “Ik heb besloten dat ik een andere weg in wil slaan in het leven.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!