Proef met vrije winkelopening in Amsterdam

De Amsterdamse gemeenteraad heeft ingestemd met een plan om winkeliers in het centrum zelf hun openingstijden te laten bepalen. Een proef daarmee begint dit voorjaar.

Het voorstel waarmee de gemeenteraad akkoord is gegaan kwam van coalitiepartners VVD en D66. De flexibele winkeltijden zijn nodig voor bijvoorbeeld gezinnen met twee werkende ouders en alleenstaanden met lange werkdagen, meent D66-fractievoorzitter Jan Paternotte. “Hetzelfde geldt voor de nachtportier en de bouwvakker die voor zonsopgang begint.”

Het plan voor vrije openingstijden was er al een tijdje. VVD en D66 pleitten in maart vorig jaar al voor een proef in de hoofdstad. Beide partijen verwachten onder meer dat een straat waar winkels open zijn goed is voor de veiligheid, omdat hij minder anoniem is. Ook bieden ruimere openingstijden meer werkgelegenheid.

De proef die komend voorjaar ingaat geldt voor het hele centrum, behalve de Wallen. Vorig jaar maakte Amsterdam het ondernemers al makkelijker en goedkoper om langer open te blijven, door de financiële en administratieve lastendruk voor de vergunning te verminderen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!