Drie partijen willen het in surseance verkerende Scapino overnemen. Dat zeggen bronnen uit de markt tegen De Financiële Telegraaf.

De Drentse oprichtersfamilie Ziengs is naar verluidt de eerste bieder. Scapino ontstond in de jaren zeventig uit de gelijknamige schoenenformule. Scapino werd in 1997 verkocht aan het toenmalige Vendex KBB, dat later opging in Maxeda. De discountketen was sinds 2006 in handen van Macintosh Retail Group. Het hoofdkantoor van Scapino staat nog altijd in Assen.

Ook investeringsmaatschappij Bencis heeft belangstelling voor de formule. De partij zou Scapino willen onderbrengen binnen Unlimited Sports Group, waar ook onder meer Aktiesport en Perry Sport deel van uitmaken. Het Belgische Euro Shoe Group, in ons land actief met onder meer Bristol, is de derde gegadigde.

Het bestuur van Scapino heeft begin deze week uitstel van betaling aangevraagd voor de formule, nadat moederconcern Macintosh op oudejaarsdag failliet werd verklaard. De rechtbank verklaarde dinsdag de andere schoenenketens en e-commercetak van het detailhandelsconcern failliet. Vanuit de markt zou weinig belangstelling zijn voor de ketens Manfield, Invito, Dolcis en Pro. Het is volgens een ingewijde niet ondenkbaar dat resterende voorraden per kilo worden verkocht.