​Voortbestaan DA hing aan zijden draadje

Holland Pharma had grote haast met de overname van DA omdat de continuïteit van de keten in acuut gevaar was. Dat blijkt uit documenten van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

DA Retailgroep en het Retail Shared Service Centre (RSSC) konden vanwege het ontbreken van cash flow de lopende kosten van de onderneming niet betalen. Zo konden winkels niet worden bevoorraad, omdat er geen geld was voor de transportkosten.

De aangestelde bewindvoerder had franchisenemers daarom geadviseerd hun bestelling bij andere groothandels te plaatsen. Holland Pharma was alleen bereid om de ondernemingen over te nemen als de activiteiten konden worden voortgezet. Om te voorkomen dat de ondernemers – goed voor bijna het gehele winkelbestand – naar andere groothandelaren overstapten, was het ‘van groot belang’ dat de doorstart onmiddellijk plaatsvond na het faillissement. Anders was er volgens de ACM een reëel risico dat leveranciers en franchisenemers het vertrouwen in de onderneming zouden verliezen.

Holland Pharma kreeg een week geleden onder voorbehoud toestemming om DA over te nemen. Normaal gesproken mag een overname pas tot stand komen nadat partijen de overname hebben gemeld bij de marktwaakhond en een wachtperiode van vier weken is verstreken. De ACM beoordeelt de overname later nog inhoudelijk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!