Weinig enthousiasme voor vrije winkelopening

De meeste winkeliers in de Amsterdamse binnenstad zijn niet enthousiast over de proef met onbeperkte openingstijden.. Dat blijkt uit een inventarisatie van AT5.

Van de tientallen winkels die gevraagd is of ze hun openingstijden gaan aanpassen tijdens de proef, zei de meerderheid dat niet te doen. Veel ondernemers zeggen niet te verwachten er veel extra omzet mee te behalen. Ook zouden sommigen zich niet veilig voelen als ze ’s avonds in de winkel zouden staan. Er is momenteel geen behoefte bij winkeliers om langer open te zijn, zegt ook MKB Amsterdam.

Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad staat achter het voorstel van coalitiepartners VVD en D66, om winkeliers zelf hun openingstijden te laten bepalen. De flexibele winkeltijden zijn nodig voor bijvoorbeeld gezinnen met twee werkende ouders en alleenstaanden met lange werkdagen, lichtte D66-fractievoorzitter Jan Paternotte het plan eerder toe.

De proef start komend voorjaar en geldt voor het hele centrum, behalve de Wallen. Vorig jaar maakte Amsterdam het ondernemers al makkelijker en goedkoper om langer open te blijven, door de financiële en administratieve lastendruk voor de vergunning te verminderen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!