​Neckermann.com gaat weer op krediet verkopen

Neckermann.com biedt vanaf komend voorjaar weer kopen op krediet aan. De daarvoor benodigde vergunning van de Autoriteit Financiële Markten is afgelopen najaar al verkregen, laat de retailer weten.

Neckermann.com was na het faillissement in 2014 gestopt met het verstrekken van kredieten, maar de overname door Readen brengt daar weer verandering in. “Onze trouwe Neckermann-klanten kunnen we weer op krediet leveren en de service verlenen die bij deze tijd hoort”, zegt algemeen directeur Bob Nijk.

De retailer liet klanten jarenlang op afbetaling kopen, evenals postorderbedrijven Wehkamp en Otto. Een kwart van alle Wehkamp-klanten koopt in termijnen via dochterbedrijf Lacent, liet brand director Maurine Alma rond de overname van die etailer weten. “Wij zien die kredietfinanciering van onze klanten als een soort creditcardpropositie.”

Neckermann.com werd recent overgenomen door Readen Retail, dat ook acht winkels van Kijkshop en vijf van het Belgische Depotplus kocht. Die vestigingen worden de komende weken omgebouwd tot filialen van Neckermann.com.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!