​Primark uit de dubbele groeicijfers

Primark heeft in de laatste zestien weken van vorig jaar drie procent meer omzet geboekt dan een jaar eerder. De Ierse modeketen heeft onder meer last van de zwakke euro ten opzichte van de sterling. Bij constante koersen nam de omzet met zeven procent toe, in lijn met de toename van de winkelvloeroppervlakte. Dat heeft moederbedrijf Associated British Foods donderdag bekendgemaakt.

Primark noteerde de afgelopen boekjaren zonder uitzondering dubbele groeicijfers. De start van het nieuwe boekjaar komt daar echter niet in de buurt, mede door het warme en natte weer in Europa rond de kerstperiode. Primark zag zijn vergelijkbare omzet daardoor in de laatste weken teruglopen. Verder daalde de operationele winstmarge als gevolg van een sterke dollar.

Het moederbedrijf laat ook weten dat de impact van nieuwe winkelopeningen op de vergelijkbare omzet in het noordelijke vasteland van Europa – waaronder Nederland – flink is gereduceerd. De totale omzet ligt in deze regio ‘ruim boven’ die van vorig jaar. Exacte groeicijfers worden niet gegeven.

De Ierse modeketen blijft ondertussen doorgaan met het openen van meer vestigingen. Inmiddels zijn er 299 vestigingen, waaronder twee in de Verenigde Staten. Primark liet eerder al weten de uitbreiding van zijn winkelbestand het huidige boekjaar te willen versnellen. Waar vorig boekjaar nog ruim negentigduizend vierkante meter werd toegevoegd, mikt Primark nu op anderhalf keer zoveel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!