Ziengs neemt groot deel van Scapino over

Ziengs heeft voorlopig toestemming gekregen om de winkels van Scapino door te starten. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft dat met een spoedbesluit bepaald, zo laat de toezichthouder dinsdag weten.

Door voorlopig in te stemmen met de overname kunnen de activiteiten van Scapino volgens het ACM worden voortgezet. De snelle procedure was noodzakelijk, zodat Ziengs de voorraden op peil kan houden. Scapino werd begin deze maand failliet verklaard, nadat moederbedrijf Macintosh Retail Group een week eerder al op de fles ging.

Ziengs heeft zelf 77 vestigingen verspreid door heel Nederland. Scapino, dat in de jaren zeventig door Ziengs zelf werd opgericht, telde voor het faillissement ongeveer tweehonderd vestigingen. Daarvan gaan 140 tot 180 winkels mee naar de nieuwe eigenaar, inclusief voorraden en inventaris. Het definitieve aantal hangt onder meer af van gesprekken met pandeigenaren over de huurvoorwaarden.

Ziengs heeft volgens de curatoren van Macintosh verder de intentie om tachtig tot negentig procent van de tweeduizend werknemers onderdak te bieden. Ook zal er een bod volgen op het hoofdkantoor en distributiecentrum, die in Assen gevestigd zijn.

Macintosh Retail Group ziet ook het Belgische Brantano doorgestart worden. Bij die doorstart is onder meer de eigenaar van Miss Etam betrokken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!