​Sacha is de nieuwe eigenaar van Manfield

Sacha heeft met de curatoren van Macintosh Retail Group overeenstemming bereikt over een overname van Manfield. Het doel daarbij is om zoveel mogelijk banen en winkels te behouden, zo laat de nieuwe eigenaar woensdag weten.

De circa zeventig winkels worden voorlopig door de curatoren opengehouden. ‘In de tussentijd vinden er gesprekken plaats met verhuurders en werknemers’, meldt Sacha. Een woordvoerder van de curatoren noemt de berichtgeving vanuit Sacha voorbarig. "Op dit moment ligt er nog geen overeenkomst."

Manfield wordt door de overname weer onderdeel van een familiebedrijf, die volgens ceo Ward Termeer ‘de ruggengraat van onze economie zijn’. “Door Manfield op te nemen in onze familie willen we de passie die in het merk zit de juiste voedingsbodem bieden.”

Manfield heeft vorig jaar volgens Termeer met succes een nieuw winkelconcept geïntroduceerd. Hij wil deze vernieuwing ‘laten opgroeien en versterken binnen het familiebedrijf’.

De curatoren van Macintosh Retail Group vonden eerder al kopers voor Scapino en Brantano. Daarnaast wordt Invito volgens bronnen uit de markt verkocht aan Nelson Schoenen. De toekomst van PRO is nog onduidelijk, terwijl Dolcis en Steve Madden uit het straatbeeld zouden verdwijnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!