Paagman ziet flinke omzetstijging

De Haagse boekwinkel Paagman heeft 2015 afgesloten met omzetstijging van 6,3 procent. Daarmee groeit de boekhandel beduidend harder dan de Nederlandse boekenmarkt als geheel, die 3,5 procent meer omzet boekte.

Het aantal verkochte boeken groeide bij Paagman met acht procent. De groei werd vooral veroorzaakt door een stijging van het aantal bestellingen. Zo nam het aantal online bestellingen met 125 procent toe tot ruim 49 duizend, waarmee het online aandeel nu 18,5 procent van het totaal inneemt. Ook het aantal bestellingen in de winkel, zowel voor de optie thuisbezorgen als afhalen, nam toe.

Paagman lanceerde in januari vorig jaar een vernieuwde website, onder meer met nieuwe zoekfunctionaliteiten en geoptimaliseerd voor gebruik op smartphones. Daarmee hebben klanten inzicht in de actuele winkelvoorraden en kunnen zij zien waar in de winkels de boeken staan. Een maand later opende Paagman een nieuwe winkel in de voormalige Haagse vestiging van Polare.

Paagman verwacht ook in 2016 een verdere groei van zijn omzet. Daarvoor investeert de boekhandel het komende jaar in haar dienstverlening en assortiment, met name gericht op het zichtbaar maken van de productkennis.

Deze maand werd bekend dat de boekenmarkt vorig jaar voor het eerst sinds 2009 weer is gegroeid. In totaal werden er 39 miljoen boeken verkocht, 4,8 procent meer dan het jaar ervoor, voor een bedrag van 498,5 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!