Groot aantal winkels van Esprit failliet

De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag het faillissement uitgesproken over dertien franchisewinkels van Esprit. Daarnaast zijn ook winkels van Gerry Weber, Betty Barclay, B&B, Street One en Sandwich failliet verklaard.

Het faillissement heeft betrekking op Arpi en zusterbedrijven Lise, Jeni en Pebo, die in totaal twintig winkels exploiteren. De winkels zijn online actief onder de naam Brandstoreonline, maar daar is het vanwege ‘technisch onderhoud’ niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.

De winkels bevinden zich grotendeels in Zuid-Holland, waaronder in Dordrecht, Gorinchem, Spijkenisse en Zoetermeer. Het hoofdkantoor van Arpi is gevestigd in Dordrecht. Alle winkels en het hoofdkantoor zijn momenteel nog gewoon open, laat curator Arthur Ammerlaan weten.

De curator probeert binnen enkele weken een doorstart te realiseren voor zo veel mogelijk winkels. Hij schermt daarbij al met interesse van 'diverse serieuze partijen'.

Het hoofdkantoor van Esprit benadrukt tegenover RTL Z dat het specifiek om franchisewinkels gaat. De modeketen beschikt in ons land over 57 vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!