Eén op de drie Manfield-winkels verdwijnt

Schoenenketen Sacha neemt 35 tot veertig winkels over van branchegenoot Manfield, inclusief voorraden en inventaris. De voormalig Macintosh-dochter beschikte voor het faillissement over zo’n zestig vestigingen. Hoeveel winkels uiteindelijk openblijven, hangt onder meer af van de gesprekken met pandeigenaren.

Sacha heeft voor de overname de vennootschap Mnfld BV opgericht. Daar kunnen circa 350 van de zeshonderd medewerkers aan de slag, zo laten de curatoren vrijdag weten. Daarbij gaat het om winkelmedewerkers van de over te nemen winkels en een deel van het personeel op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum.

Sacha, dat zelf over ruim 75 winkels in vijf landen beschikt, maakte woensdag al bekend de nieuwe eigenaar van Manfield te zijn. Eerder werd de verkoop van Scapino en Brantano al bevestigd. Met de verkoop van Manfield heeft voor het eerst een ‘high street’-formule nieuw onderdak gevonden, aldus de curatoren Ben Meijs en John Huppertz. “We zijn verheugd dat we een groot deel van de werkgelegenheid bij Manfield hebben kunnen behouden en dat Manfield als winkelformule op de Nederlandse markt actief blijft.”

Manfield heeft volgens Sacha-ceo Ward Termeer vorig jaar met succes een nieuw winkelconcept geïntroduceerd. Hij wil deze vernieuwing binnen het familiebedrijf verder doorontwikkelen. Hij noemt Manfield een ‘kroonjuweel met een grote toegevoegde waarde in de winkelstraat’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!