'Bouwmarktbranche aan vooravond van faillissement'

Bauhaus en Hornbach willen de komende jaren nog eens tien tot twintig bouwmarkten openen. Dat terwijl de omzet sinds de crisis gezakt is van vier naar zo’n drie miljard euro.

Gezien de omzetontwikkeling is er eerder minder dan meer behoefte aan bouwmarkten, zegt retailexpert Bert Keizer. Hij denkt dat binnenkort één van de ketens failliet gaat. “Welke? Tja, zeg het maar”, zegt hij tegenover de NOS.

Marktonderzoeker Locatus wijst erop dat de groei vooral ten koste gaat van ketens met kleine winkels. Per saldo neemt het aantal bouwmarkten af, stelt onderzoeksdirecteur Gertjan Slob. “Maar de nieuwe bouwmarkten zijn wel veel en veel groter. Dat is waar. Dus het aantal vierkante winkelmeters groeit wel.”

Bauhaus, dat vorig jaar in Groningen zijn entree in ons land maakte, is recent in Hengelo gestart met de bouw van zijn tweede winkel. Bovendien worden met ‘zeker zes andere gemeenten’ gesprekken gevoerd, stelt marketingmanager Karin Cardinaal.

Net als Hornbach stuit de Duitse keten echter steeds op bezwaren van concurrenten als Gamma, Karwei en Praxis. Zoals in Arnhem, waar de bezwaren vrijdag op het gemeentehuis worden besproken. Een van de klachten is afkomstig van Hornbach, bevestigt zijn woordvoerder. “Wij zijn helaas genoodzaakt mee te doen, ja.”

Reacties 1


R Zandbergen 25 mrt, 20:45

Als Bert Keizer zich retailexpert mag noemen dan ben ik vanaf nu de keizer van Japan.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!