​De Schoenenfabriek trekt door naar Assen

De Schoenenfabriek opent halverwege maart een vijfde vestiging in Assen. De schoenenketen had al een tijdelijke winkel, maar vestigt zich nu permanent in de Drentse hoofdstad.

Oprichter Berend Ziengs opende nog geen drie jaar terug zijn eerste vestiging in Groningen en breidde sindsdien uit naar Leeuwarden, Zwolle en Nijkerk. De nieuwste winkel wordt geopend naast een vestiging van schoenenketen Ziengs, die in handen is van zijn oom Henk Ziengs.

Het kantoor en de webshop van De Schoenenfabriek zijn al gevestigd in Assen. “Het voelt als een thuiswedstrijd”, zegt medeoprichter Joël Timmerman tegenover het Dagblad van het Noorden. Hij zegt te beseffen hoe bijzonder het is dat De Schoenenfabriek uitbreidt in een tijd waarin de schoenenbranche het zwaar heeft. “Maar we hebben een concept neergezet dat onderscheidend is.”

Berend Ziengs liet eerder in RetailTrends al weten kansen te zien voor verdere uitbreiding. “Ruwweg komen zo’n 35 steden voor ons in aanmerking. Zowel in Nederland als in Duitsland”, zei hij als RetailRookie in 2014.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!