​Dolcis in handen van Nelson Schoenen

De curatoren van Macintosh Retail Group hebben opnieuw een schoenenformule weten te slijten. Dolcis wordt overgenomen door Nelson Schoenen, maar verdwijnt desondanks uit de winkelstraat. Dat heeft de nieuwe eigenaar maandag bekendgemaakt.

Nelson neemt circa twintig van de zestig vestigingen over, inclusief voorraden en inventaris. Het definitieve aantal hangt af van de gesprekken met verhuurders over de huurvoorwaarden. Nelson laat weten de komende periode naar het rendement van de verschillende winkellocaties te kijken ‘met als uiteindelijk doel om de renderende winkellocaties om te bouwen naar het Nelson concept’.

De medewerkers in de over te nemen winkels kunnen een nieuw dienstverband verwachten, evenals een deel van het personeel op het hoofdkantoor en in het distributiecentrum. Daarbij betreft het zo’n tweehonderd van de zevenhonderd werknemers. Nelson gaat met deze werknemers in gesprek, terwijl de curatoren de winkels door blijven zetten.

Nelson zegt met de overname een belangrijke stap te zetten in de richting van een landelijke dekking. De schoenenretailer nam eerder al branchegenoten Avance en Taft over en beschikt inmiddels over 75 vestigingen. Daarnaast beschikt Nelson over 35 brandstores van Ecco.

De curatoren van Macintosh verkochten eerder als Scapino, Brantano en Manfield aan respectievelijk Ziengs, BrantNew en Sacha. Daarnaast zouden er nog gesprekken gevoerd worden over de resterende formules Invito, PRO, Steven Madden en Intreza. De curatoren verwachten daar binnenkort meer bekend over te kunnen maken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!