​Frans van der Kraan weg bij Haussmann

Medeoprichter Frans van der Kraan is vertrokken als ceo van luxe warenhuis Haussmann. Dat bevestigt zijn persoonlijke assistente tegenover RetailNews.

Er zou sprake zijn van een ontslag, maar dat bericht wordt niet bevestigd. Haussmann spreekt zelf van een natuurlijk moment om de leiding over te dragen. Een opvolger voor Van der Kraan is er echter nog niet.

Haussmann wil in februari volgend jaar zijn deuren openen aan het Rokin in Amsterdam. Daarvoor wordt een pand gehuurd op de plek van het Fortisgebouw, naast de toekomstige flagshipstore van Marks & Spencer. Van der Kraan wordt gezien als de geestelijke vader van het concept, dat volgens hem verder gaat dan 'wat de huidige conventionele warenhuizen op dit moment kunnen bieden'.

Eind vorig jaar bleek al dat luxe merken als Hermès en Louis Vuitton niet in zee gaan met Haussmann, omdat ze meer ruimte en een shop-in-shopconcept willen. “Dat is jammer, maar we gaan ons concept niet aanpassen”, zei Van der Kraan destijds in Het Financieele Dagblad.

Van der Kraan was sinds februari 2014 werkzaam als ceo van Haussmann. Daarvoor bekleedde hij onder meer topfuncties bij Oger en V&D.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!