​Assen stemt in met komst outletcentrum

De gemeenteraad van Assen geeft groen licht voor de opening van een outletcentrum bij het TT Circuit. In de raad stemden negentien raadsleden voor en veertien tegen, meldt RTV Drenthe.

De coalitiepartijen Stadspartij PLOP en D66 kregen bijval van oppositiepartij VVD en een deel van de fracties van PvdA en ChristenUnie. GroenLinks, OpAssen, SP en CDA zien het outletcentrum juist als bedreiging voor de binnenstad en zijn tegen de komst. Ook de ondernemers uit de binnenstad en de middenstand in de regio zien niets in de factory outlet center en vrezen voor meer winkelleegstand.

INretail stelt op zijn beurt dat de gemeente Assen zijn binnenstad om zeep helpt. De leegstand ligt volgens de brancheorganisatie nu al op achttien procent en dat aandeel zal oplopen naar een kwart. ‘De hele noordelijke regio gaat de impact van deze fatale fout ervaren’, aldus INretail.

De lobbyclub richt zich nu op de provincie Drenthe, die de komst van een outletcentrum nog kan voorkomen. De provincie moet namelijk zijn Omgevingsvisie aanpassen, aangezien die nu geen detailhandel in het buitengebied toestaat. Vervolgens moet de raad in Assen nog definitief beslissen over het bestemmingsplan en bepalen of initiatiefnemer Raymond Coronel aan alle voorwaarden kan voldoen.

Coronel noemt die voorwaarden tegenover RTV Drenthe ‘wel pittig’. Zo mag het koopjescentrum alleen open als ook de winkels in Assen geopend zijn. Vooral de zondag vormt daarbij een struikelblok, omdat de winkels dan alleen tussen twaalf en zes uur geopend zijn. Desondanks hoopt de ondernemer volgend jaar met de bouw te kunnen beginnen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!