​Voormalig ECI-directeur kondigt vertrek aan

Hubert de Koning vertrekt na acht jaar bij online boekwinkel ECI. Zijn taken worden overgenomen door Marlou Groot, die momenteel verantwoordelijk is voor het e-category management en de merkactiviteiten van ECI. Dat heeft de retailer laten weten aan Boekblad.

ECI werd begin 2014 failliet verklaard en vervolgens overgenomen door Novamedia. De Koning was destijds directeur van de boekenclub en bleef dat ook onder de nieuwe eigenaar. Sinds augustus 2014 is hij hoofd boek bij ECI, waarbij hij verantwoordelijk is voor category management, de commercie en de ontwikkeling van de webwinkels.

Onder leiding van De Koning transformeerde ECI van ‘een papieren DM-club naar een e-commerce organisatie’. Daarnaast werden de fysieke winkels afgebouwd. Dat geldt echter ook voor het ledenbestand: van de 1,8 miljoen leden op het hoogtepunt in 1995 waren er eind vorig jaar nog 150 duizend over.

ECI profileert zich inmiddels als een online boekwinkel, waar niet langer met leden maar vaste klanten wordt gewerkt. Zij krijgen twintig procent korting, wanneer ze meer dan drie boeken per jaar kopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!