​PRO en Invito maken doorstart

De curatoren van Macintosh Retail Group hebben ook de winkelformules PRO, Invito en Steve Madden verkocht. De eerste twee schoenenketens blijven actief op de Nederlandse markt, waar de drie winkels van Steve Madden worden omgezet naar een andere formule. Dat hebben curatoren Ben Meijs en John Huppertz dinsdag bekendgemaakt.

Macintosh Retail Group werd eind vorig jaar failliet verklaard, waarna al snel onderdak werd gevonden voor Brantano, Scapino, Manfield en Dolcis. Nu zijn ook de laatste drie ‘high street formules’ verkocht.

PRO komt in handen van Pro Sports Holding, waar Perry Overeem directeur van is. Invito en Steve Madden zijn verkocht aan Highlands Holding, die eerder al de failliete winkels van Hartman en Hartman overnam. Directeur van Highlands Holding is Martijn Rozenboom, die in 2013 nog naast een doorstart van Free Record Shop greep.

Alle 65 winkels van de drie schoenenketens worden overgenomen. Hoeveel daarvan hun deuren openhouden hangt af van nog te maken afspraken met verhuurders en leveranciers. Verder mag een groot deel van de winkelmedewerkers en een deel van het personeel op het hoofdkantoor in het distributiecentrum een nieuw dienstverband verwachten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!