​Hornbach opnieuw in de wacht in Almelo

Het bestemmingsplan dat de komst van Hornbach naar Almelo mogelijk moet maken is woensdag afgeschoten. De bezwaren van Praxis, Van Neerbos Bouwmarkten en twee omwonenden zijn gegrond verklaard, zo blijkt uit een uitspraak van de Raad van State.

Hornbach probeert al enkele jaren een vestiging te openen in Almelo, schrijft RTV Oost. Het bestemmingsplan voor een winkel op de locatie van een voormalige ROC-school moest van de Raad van State ruim een jaar terug al aangepast worden door de gemeente. Afgelopen juni kwam er een aangepaste versie, maar ook die stuitte weer op bezwaren van de twee concurrenten van Hornbach.

Hornbach wil in Almelo een bouwmarkt met tuincentrum en drive-in openen. De Raad van State is vooral kritisch op het buitendeel van het tuincentrum, dat niet is meegenomen in het onderzoek naar de verkeersdrukte en parkeerbehoefte. Bovendien kan het buitengedeelte volgens het bestuursrechtorgaan voor meer geluidsoverlast zorgen, iets wat door de gemeente wordt ontkend.

Gemeenten zijn vaak kortzichtig als ze flinke hoeveelheden vierkante meters verkopen aan bouwmarktketens, stelde lector Cees-Jan Pen van Fontys Hogescholen onlangs in Tubantia. Hij vindt het onbegrijpelijk dat een gemeente als Almelo miljoenen steekt in de vernieuwing van de binnenstad, maar ook een megabouwmarkt buiten het centrum toestaat. Die maken volgens hem het mkb kapot. “En de bezoekersstroom naar je binnenstad droogt op.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!