Grootste winkels Klein verder onder Kamera Express

Kamera Express heeft een principeakkoord bereikt over de overname van de XL-vestigingen van elektronicaketen Klein. Daarnaast neemt de retailer de voorraden en inventarissen over van zijn failliete branchegenoot.

De komende twee weken wordt een inventarisatie gemaakt van de voorraad van Klein. In die periode is het de bedoeling om definitief tot overeenstemming te komen met de verhuurders van de XL-filialen van Klein, de vijf grootste vestigingen. Als dat lukt, gaan die winkels in maart weer open onder de naam Kamera Express. De XL-filialen zitten in Utrecht, Barendrecht, Breda, Eindhoven en Den Bosch.

Klein Retail Group werd begin deze maand failliet verklaard en de 34 winkels zijn sindsdien gesloten. Kamera Express, dat zijn hoofdkantoor gevestigd heeft in Capelle aan den IJssel, heeft acht vestigingen en een webshop. “We worden dus bijna dubbel zo groot”, zegt directeur Ben Cornelisse tegenover het Algemeen Dagblad. Hij noemt de overname van Foto Klein XL ‘een mooie aanvulling.’

Kamera Express hoopt twintig tot 25 werknemers van Klein een nieuwe baan te kunnen bieden. Hij zegt dat het faillissement van het familiebedrijf komt door kleinschalig denken. "De keten was te regionaal en had te veel winkels. Onze filialen zitten op honderd kilometer van elkaar."

Reacties

Laatste nieuws









RetailTrends