​Limburg in actie tegen winkelleegstand

De provincie Limburg, gemeenten, het Rijk en ondernemers werken samen aan een aanpak om toenemende winkelleegstand tegen te gaan. Binnen anderhalve maand moet er een concreet plan zijn, meldt 1Limburg.

Het plan houdt onder meer in dat er compactere winkelcentra moeten komen, minder winkels in aanloopstraten en dat de uitbreiding van grootschalige retail in de randgebieden een halt toe moet worden geroepen. Zo zal voor woonboulevards en geclusterde doe-het-zelf-zaken in die gebieden in de toekomst geen plaats meer zijn.

In Sittard-Geleen, Roermond en Venray wordt al gestart met de eerste pilots, zo zegt gedeputeerde Hans Teunissen van Ruimtelijke Ordering. Daarnaast is hij nog op zoek naar drie kleinere gemeenten die daarvoor geschikt zijn.

Winkeliers in aanloopstraten zullen bij deze pilots verleid worden om naar het kernwinkelgebied te verhuizen. Ook wordt voor huidige winkelpanden in die straten gekeken naar een andere bestemming, zodat het aantal vierkante meters winkeloppervlak afneemt. “Maar we gaan in eerste instantie proberen in goed overleg met pandeigenaren een oplossing te vinden", benadrukt Teunissen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!