​Halal-slager mag in Markthal blijven

De rechter heeft het verzoek van de eigenaar van de Rotterdamse Markthal om het contract met slager Messar te ontbinden afgewezen. Een kortgedingprocedure leent zich niet om dit geschil te beslechten, zo oordeelde de rechter volgens het Algemeen Dagblad.

Halal-slagerij Messar verkoopt niet alleen vlees, maar doet ook aan horeca. Dat is tegen de afspraken en huurder Sandra Malovic is al meerdere malen verzocht met de horeca-activiteiten te stoppen, zo stelt Markthal-exploitant Klépierre. Malovic zegt dat zij met een vertegenwoordiger van Klépierre afspraken heeft gemaakt over de 'in de huurovereenkomst toegestane activiteiten'. Een bodemprocedure is beter geschikt om deze 'afwijkende afspraken' te onderzoeken dan een kort geding, zo oordeelt de rechter. Of daar alsnog ontbinding van het contract uit voortbloeit, is nu nog niet met zekerheid te zeggen.

“We willen in de Markthal een goede mix van versaanbieders”, zei een woordvoerder van Klépierre eerder. “Maar dit is geen slagerij geworden, maar een horecazaak.” Eerder vertrokken al twee slagers uit de Markthal, omdat zij het hoofd niet boven water konden houden. Ook andere vershandelaren hebben het moeilijk, mede door de concurrentie van horecakramen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!