​‘Ook Foot Locker in de race voor failliete sportketens’

Foot Locker is één van de belangrijkste kandidaten om Perry Sport en Aktie Sport over te nemen. De Britse keten heeft daarbij concurrentie van retailserviceorganisatie Euretco, meldt Het Parool.

Curator Toni van Hees wil alleen kwijt dat er tientallen geïnteresseerden zijn. Hij noemt geen namen, terwijl er ook vanuit Euretco en Foot Locker geen bevestiging komt.

Euretco is ons land actief met de sportformules Intersport, Runnersworld en Athlete’s Foot. Volgens retailexpert Paul Moers moeten de winkels onder de vlag van Intersport gaan opereren. Hij noemde eveneens Sports Direct als overnamekandidaat. Die Britse retailer heeft al zes winkels in ons land en zou met een overname willen toeslaan op de Nederlandse markt.

Unlimited Sports Group, het moederbedrijf van Aktiesport en Perry Sport, kampte met aanhoudende financieringsproblemen bij de banken. Zo werden al in 2014 bankconvenanten gemist. Afgelopen januari werkte het concern nog altijd aan een overeenkomst over herfinanciering van de lopende financiële afspraken, zo blijkt uit het jaarverslag dat eind die maand werd ingediend. De accountant kon de cijfers daarom niet goedkeuren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!