Roep om Brabantse retailtop tegen leegstand

De Provinciale Statenfractie van het CDA in Noord-Brabant wil een winkel- en retailtop organiseren om tot een provinciebrede aanpak van leegstand te komen. Statenlid Stijn Steenbakkers zal het college van Gedeputeerde Staten hiertoe oproepen tijdens de vergadering van vrijdag.

De partij maakt zich zorgen om de faillissementen van winkelketens als V&D, Perry Sport en Aktiesport. “Die leiden tot honderden werkloze Brabanters en slaan gaten in de winkelstraten”, aldus Steenbakkers. De provincie moet volgens hem zijn verantwoordelijkheid nemen door met alle betrokken partijen tot een gezamenlijke aanpak te komen. Hij noemt daarbij gemeenten en MKB, maar ook regionale werkgeversverenigingen en adviesbureaus.

Steenbakkers wijst naar andere provincies, waar volgens hem genoeg voorbeelden te vinden zijn van overheden die zich inspannen voor de bestrijding van leegstand. Zo heeft Overijssel ook het initiatief genomen tot een grote winkel-en retailtop.

De Brabantse CDA-fractie pleit voor maatregelen als regelluwe winkelgebieden, leegstandsboetes voor vastgoedeigenaren en het snijden in bestaande bestemmingsplannen. De provincie moet volgens de partij zo snel mogelijk met het college van Gedeputeerde Staten over deze en andere maatregelen in gesprek.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!