Gerry Weber sluit honderd winkels

De Duitse modeketen Gerry Weber sluit dit of volgend jaar 103 winkels die onvoldoende rendabel zijn. Bij de reorganisatie verdwijnen zo’n zevenhonderd banen.

Of er ook in Nederland winkels dichtgaan en banen verwdijnen, is nog niet duidelijk. Die kans is volgens Het Financieele Dagblad groot, omdat Nederland een van de belangrijkste markten van Gerry Weber is. Naast de eigen winkels die de retailer in ons land heeft, wordt de kleding van Gerry Weber ook verkocht in onder meer de Bijenkorf en outletcentra. Door de winkelsluitingen verdwijnen er 460 banen, op het hoofdkantoor in Halle tweehonderd en bij bedrijfsonderdelen buiten Duitsland vijftig.

Gerry Weber staat voor de grootste uitdaging in zijn bestaan, zei topman Ralf Weber vrijdag in een verklaring. Het zag zijn winstmarges en bedrijfsresultaat in het afgelopen boekjaar sterk teruglopen. Ook de nettowinst daalde, van 71,4 naar 52,2 miljoen. Het concern wil over enkele jaren twintig tot 25 miljoen per jaar besparen op operationele kosten en personeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!