'Lagere parkeertarieven tegen leegstand'

Detailhandel Nederland roept namens winkeliers alle gemeenten in een open brief op om de parkeertarieven te verlagen. Hiermee moeten leegstand en verloedering worden tegengegaan, aldus de brancheorganisatie.

Detailhandel Nederland wijst op de reeks faillissementen van de afgelopen tijd en de daardoor toegenomen leegstand. “Om spooksteden te voorkomen moeten gemeenten maatregelen nemen”, aldus voorzitter Guido van Woerkom. Het verlagen van parkeertarieven noemt hij een maatregel die alle gemeenten eenvoudig kunnen nemen. Daarnaast noemt hij het terugdringen van het aantal leegstaande panden en het verlichten van lokale lasten.

Assen wordt door Van Woerkom specifiek genoemd als gemeente die ‘bewust of onbewust’ verkeerde keuzes heeft gemaakt. De parkeertarieven stegen daar met 45 procent en de winkelleegstand nam toe tot 17,5 procent, zo stelt hij. “En als klap op de vuurpijl nam Assen ook nog eens het besluit om een gigantisch outletcentrum buiten de stad te realiseren.”

Detailhandel Nederland noemt nu, twee jaar naar de gemeenteraadsverkiezingen, een geschikt moment om ‘de balans op te maken'. Vorige maand bleek uit cijfers van Locatus dat de leegstand in de Nederlandse winkelstraten vorig jaar niet verder is opgelopen, maar de recente reeks faillissementen was daarin nog niet meegenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!