​Primark verkiest Tilburg boven Breda

Primark gaat een nieuwe winkel bouwen op de locatie van voormalig stadskantoor 3 in Tilburg. Dat betekent tegelijkertijd dat de Ierse modeketen niet naar Breda komt, meldt BN De Stem.

Primark heeft de beslissing vrijdag bekendgemaakt aan de gemeente Tilburg en ontwikkelaar Warenhuis CV. De Tilburgse plannen stuitten vorig jaar nog op veel kritiek van vastgoedeigenaren, die stelden dat ongeoorloofde staatssteun is verleend om de komst van Primark mogelijk te maken. Zo garandeerde de gemeente de grond van het voormalige stadskantoor terug te kopen voor maximaal 6,7 miljoen euro, als de benodigde omgevingsvergunning niet rond zou komen.

De gemeente werd afgelopen zomer vrijgesproken door de rechtbank in Breda. De vastgoedpartijen hebben inmiddels toegezegd niet verder te procederen.

Centrummanager Annemiek Verstappen reageert teleurgesteld op de beslissing van Primark. “Primark is een grote trekker waar ook andere winkels van hadden kunnen profiteren.” De modeketen kwam in aanmerking voor het winkelpand van V&D, waar volgens Verstappen nog wel andere internationale kandidaten voor zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!