​Sapph weer zelf naar de winkelstraat

Sapph opent een tijdelijke winkel in Utrecht als antwoord op het faillissement van V&D. Het lingeriemerk moest daardoor noodgedwongen afscheid nemen van zestig shop-in-shops binnen de warenhuisketen, waaronder die in Hoog Catharijne.

De pop-up store aan de Steenweg is volgens het Algemeen Dagblad de eerste eigen winkel van Sapph, op een paar outletstores na. Sapph gebruikt de tijdelijke vestiging om zijn voorraden te verkopen, die bestemd waren voor de verkoop via V&D. De winkel moet in ieder geval tot de zomer openblijven, waarna het contract wellicht tot het eind van het jaar wordt verlengd.

Sapph werkte in 2012 ook al met pop-up stores, waarmee werd ingesprongen op de toenemende winkelleegstand. Twee jaar terug maakte de retailer bekend een permanente winkel in Leiden te openen, maar die is er nooit gekomen.

Sapph is eigendom van Cool Investments, de investeringsmaatschappij van Roland Kahn die lange tijd in de race was voor een doorstart van V&D. Als gevolg van het verdwijnen van de warenhuisketen zagen ook retailers als Perry Sport, Hunkemöller en ICI PARIS XL een flink aantal verkooppunten verdwijnen. De sportketen moest dat bekopen met een faillissement, mede omdat zusterformule Aktiesport zijn shop-in-shops bij Scapino kwijtraakte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!