Belastingafspraken IKEA niet naar Tweede Kamer

Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën geeft de Tweede Kamer geen inzicht in de geheime belastingafspraken met IKEA. Dat schrijft hij in een brief aan de Kamer.

De vaste commissie voor Financiën van de Tweede Kamer had om inzage in de belastingdeal gevraagd, omdat de meubelketen onder meer via Nederland belasting zou hebben ontweken. Europese landen zouden daardoor naar schatting een miljard euro hebben misgelopen, stelden partijen in het Europees Parlement.

Wiebes verdedigt zijn beslissing met het standpunt dat in beginsel ‘geen informatie rond specifieke belastingplichtigen’ wordt vrijgegeven, omdat daarmee het vertrouwen in de Belastingdienst en de overheid zou kunnen worden geschaad. Eerder is dat wel gebeurd toen er ophef was rond vergelijkbare afspraken met koffieketen Starbucks. Dat was volgens Wiebes een uitzondering, omdat daarover al officieel informatie openbaar was gemaakt door een publicatie van de Europese Commissie. “Dit is onvergelijkbaar met de berichtgeving in de media over IKEA”, aldus Wiebes.

.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!