Eerste pindakaaswinkel opent in Amsterdam

Aan de Amsterdamse Czaar Peterstraat opent binnenkort de eerste pindakaaswinkel van Nederland. In de winkel worden ongeveer tien verschillende soorten zelfgemaakte pindakaas verkocht, zegt initiatiefnemer Michiel Vos tegenover Het Parool.

Vos, die ook achter het Amsterdamse restaurant Juice & Salad zit, bedacht het concept omdat hij vond dat er te weinig soorten pindakaas bestaan. Bij de pindakaasvarianten zal zo veel mogelijk gebruik worden gemaakt van biologische producten, zegt Vos, die zelf op een biologische boerderij werkt.

De formule heeft een goede kans van slagen, zegt retaildeskundige Carin Frijters tegenover De Telegraaf. Ze ziet bovendien een trend die een oplossing zou kunnen zijn voor de leegstand in de winkelstraten. Ze wijst op pepernotenwinkels, yoghurtbars en nutellawinkels, die eerder al opdoken. Ook opende onlangs in Amsterdam popcornwinkel FOL Gourmet Popcorn.

Frijters wijst erop dat dergelijke concepten vooral succesvol kunnen zijn in steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. In kleine plaatsen ontbreekt volgens haar het publiek voor zulke winkels. De pindakaaswinkel opent zijn deuren en webshop binnen één tot twee maanden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!