Amazon opent tweede boekwinkel

De tweede winkel van Amazon Books gaat komende zomer open in San Diego. Amazons nieuwe boekwinkel komt in winkelcentrum Westfield University Towne, meldt The San Diego Union-Tribune.

Het openluchtwinkelcentrum waar de nieuwe vestiging van Amazon Books komt lijkt qua stijl en aanwezige retailers op University Village, het winkelcentrum in Seattle waar Amazon in november zijn eerste boekwinkel opende. Ook de winkel in San Diego zal weinig verschillen van die in Seattle.

De lokale voorraad van de Amazon-winkels wordt bepaald door data afkomstig van online shoppers. In de winkel liggen de meest verkochte boeken, evenals de exemplaren die online het beste gewaardeerd worden. De Amerikaanse etailer hoopt met de inzet van deze data een concurrentievoordeel te hebben ten opzichte van reguliere boekhandels. Verder worden in de winkels apparaten van Amazon Kindle en Fire verkocht.

De fysieke plannen van Amazon zouden verder gaan dan alleen boekwinkels. Het is nog onduidelijk welke andere producten de etailer via winkels wil gaan verkopen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends