Omoda groeit en breidt uit naar Rotterdam

Omoda heeft vorig jaar een omzetgroei van 24 procent geboekt. Die zou daarmee uitkomen rond 34,7 miljoen euro. Ook maakt de schoenenretailer een ‘goede winst’, liet ceo Wilhelm Verton donderdag weten tijdens Retail Outlook Event.

Hoeveel de winst van Omoda is, wilde Verton niet zeggen. Wel liet hij weten dat de omzet voor tien procent afkomstig is van thuisbezorging van online bestellingen. De omzet in de filialen is volgens hem flink gegroeid dankzij het succes de webshop. “Online verkoop is zeker geen wassen neus, zoals weleens gezegd wordt."

Verton maakte verder bekend in juli een nieuwe winkel te openen in Rotterdam. Daarmee opent Omoda voor het eerst in één van de vier grote steden van Nederland. Met de winkel, die zeshonderd vierkante meter groot wordt, komt de teller op zestien winkels in Nederland.

Omoda maakt het sinds vorig jaar mogelijk zijn klanten online de winkelvoorraad te laten checken en schoenen te reserveren en bezorgen in één van zijn filialen. Veel klanten bekijken de collectie van de schoenenretailer eerst online, voor ze naar één van winkels gaan. Omoda wil hiermee ‘onnodig bezoek aan de winkel voorkomen’.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends