Groeiend ​Beter Bed ziet toekomst zonnig in

Beter Bed heeft in 2015 opnieuw meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder. De omzet groeide met 5,9 procent naar 385,4 miljoen euro, terwijl de nettowinst met 33,8 procent opliep naar 22,6 miljoen euro. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerde jaarcijfers.

Beter Bed is sinds het tweede kwartaal van 2014 bezig met een opmars. Waar de omzet in eigen land in 2014 nog met vijf procent terugliep, noteerde de beddenverkoper vorig jaar een plus van 5,5 procent. Nederland presteerde vooral in het vierde kwartaal sterk, met een like-for-like groei van 17,7 procent op basis van orderintake.

Over heel 2015 nam de vergelijkbare omzet van Beter Bed, dat in zes landen actief is, met 5,4 procent toe. “Met name de eerste helft van 2015 in Duitsland en Oostenrijk alsook de fors aantrekkende groei in de Benelux hebben hier een grote bijdrage aan geleverd”, aldus directievoorzitter Ton Anbeek.

Beter Bed is ook positief over 2016, vanwege gunstige economische vooruitzichten en een positieve ontwikkeling van de huizenmarkt. Het concern wil dit jaar de like-for-like groei continueren en zijn formules ‘eigentijds’ houden. Bovendien wil Beter Bed in diverse landen verder uitbreiden, om de positie van zijn formules te versterken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!