Digitale leesplatforms starten in Nederland

De Deense aanbieder van digitaal lezen Mofibo wordt maandag in Nederland gelanceerd. Later dit jaar komt ook het Britse Bookmate naar ons land, schrijft Het Financieele Dagblad.

Mofibo is een platform voor luisterboeken en lezen op een e-reader, Bookmate richt zich op mobiel lezen. Beide hanteren een ‘Spotify-achtig’ model, waarbij gebruikers per maand betalen en daarvoor zoveel kunnen lezen als ze willen. Bij Mofibo kost zo’n abonnement dertien euro, bij Bookmate tien.

Bookmate heeft webwinkels in zeventien landen, biedt zeshonderdduizend boeken aan en heeft tweehonderdduizend betalende gebruikers. In september gaat de dienst van start in Nederland, al staan de eerste 3500 Nederlandse titels nu al in de catalogus. Bij Mofibo zijn inmiddels alle Deense uitgevers en auteurs aangesloten.

E-books hadden vorig jaar een marktaandeel van 6,5 procent in Nederland. In Denemarken is dat aandeel volgens Mofibo-oprichter Morten Strunge gestegen van drie naar twintig procent sinds de komst van zijn dienst.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends