​Peerby wil uitbreiden via crowdfunding

Deelplatform Peerby is gestart met een crowdfundingsactie om anderhalf miljoen euro op te halen. Dat geld wordt gebruikt om zijn verdienmodel Peerby Go uit te breiden binnen Nederland en daarbuiten.

Peerby start vrijdag officieel met de crowdfundingcampagne, als de teller de zes ton al is gepasseerd. Daarmee kan het deelplatform in ieder geval naar tien steden uitbreiden, zegt oprichter Daan Weddepohl op Silicon Canals. Bij 750 duizend euro volgt uitbreiding naar Londen, bij een miljoen New York en met nog eens een kwart miljoen kan Peerby ook aan de slag in Los Angeles, San Francisco en Chicago.

Peerby kreeg de afgelopen jaren in totaal 2,34 miljoen dollar aan groeigeld. Omdat het risico voor de investeerder inmiddels duidelijk is, is het volgens Weddepohl een geschikt moment ‘voor de crowd om in te stappen’. “We weten precies hoeveel geld we nodig hebben om uit te rollen naar de verschillende steden landen, dat maakt het behapbaar om via crowdfunding geld op te halen.”

Peerby Go werd vorig jaar geïntroduceerd in Amsterdam en Utrecht en zorgt ervoor dat gebruikers gewenste producten tegen betaling gegarandeerd kunnen lenen. Ze kunnen bijvoorbeeld een bakfiets kiezen uit een catalogus en aangeven die de volgende dag om negen uur te willen ontvangen. Peerby vindt daar gegarandeerd een buur bij en zorgt dat de fiets op tijd wordt gebracht. “Zo worden we echt de Airbnb voor spullen”, aldus Weddepohl vorig jaar in EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!