Weinig voormalig V&D-personeel ingezet bij uitverkoop

Alleen werknemers die korter dan 22 maanden bij V&D hebben gewerkt, kunnen de komende weken aan de slag tijdens de liquidatieuitverkoop. Voor de rest worden uitzendkrachten ingezet, meldt De Financiële Telegraaf.

De finale uitverkoop start deze week en zal, afhankelijk van de vestiging, drie tot vier weken duren. Mensen die langer bij V&D hebben gewerkt worden gepasseerd, omdat zij na afloop van de uitverkoop een ontslagvergoeding over alle gewerkte dienstjaren zouden krijgen.

Ook veel leveranciers zijn niet blij met de uitverkoop, omdat zij weinig overhouden aan de opbrengst van hun goederen. Een groot deel daarvan gaat naar de uitbaters van shop-in-shops en leveranciers met een eigendomsvoorbehoud. Uit een mail van Gordon Brothers, dat de uitverkoop regelt, blijkt dat de leveranciers slechts de helft van de verkoopwaarde betaald krijgen en geen enkele zeggenschap hebben over de kortingen. Leveranciers die niet mee willen doen aan de uitverkoop, moeten hun spullen voor dinsdagmiddag uit de vestigingen ophalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!