​Peerby haalt in no time twee miljoen op

Peerby heeft binnen enkele dagen twee miljoen euro opgehaald via zijn crowdfundingcampagne. Het deelplatform kan daardoor onder meer met zijn verdienmodel Peerby Go uitbreiden naar tien steden in Nederland, Londen en meerdere Amerikaanse steden. Dat laat oprichter Daan Weddepohl weten.

Peerby ging vrijdag officieel van start met de actie, toen er al ruim zes ton was opgehaald. Maandagochtend had de teller het streefbedrag van anderhalf miljoen euro bereikt, waarna het maximumbedrag werd verhoogd tot twee miljoen euro. Nu ook dat bedrag is opgehaald, worden geen investeringen meer aangenomen.

Peerby kreeg de afgelopen jaren in totaal 2,34 miljoen dollar aan groeigeld. Met de nieuwe investering krijgt het platform volgens Weddepohl de tijd en het budget om ‘zo hard te groeien dat we wellicht op eigen kracht door kunnen of een gunstigere deal kunnen sluiten voor de volgende investeringsronde’.

Peerby ging vorig jaar van start met Peerby Go, waarmee gebruikers gewenste producten tegen betaling gegarandeerd kunnen lenen. Ze kunnen bijvoorbeeld een bakfiets kiezen uit een catalogus en aangeven die de volgende dag om negen uur te willen ontvangen. Peerby vindt daar gegarandeerd een buur bij en zorgt dat de fiets op tijd wordt gebracht. “Zo worden we echt de Airbnb voor spullen”, aldus Weddepohl vorig jaar in EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!