​Lifestylelabel Yaya opent winkels over de grens

Het Nederlandse lifestylelabel Yaya opent dit jaar winkels in België, Luxemburg, Frankrijk en Duitsland. De eerste buitenlandse vestiging ging woensdag al open in Knokke.

Voor de opening in België werkt Yaya samen met Retail Concepts, dat de winkels exploiteert. Retail Concepts is het bedrijf achter A.S. Adventure, dat ruim veertig winkels in België, Luxemburg en Frankrijk telt.

De volgende twee winkels in België openen dit najaar in Antwerpen en Hasselt. Yaya wil ook vestigingen in Frankrijk en Luxemburg openen. Zo opent deze zomer een winkel in het Franse Arcachon.

Yaya voert volgens eigenaar Patrick Draijer momenteel vergaande onderhandelingen voor de eerste winkels in Duitsland, die dit najaar hun deuren moeten openen. Het merk is echter terughoudend in zijn expansiebeleid, stelt hij. “Wij hebben absoluut niet de intentie om op elke hoek een winkel te openen. Wij houden er een selectief distributiebeleid op na en willen exclusief blijven.”

In de conceptstores van Yaya zijn zowel de dames- als homecollectie te koop. In eigen land telt het lifestylelabel drie eigen vestigingen: in Amstelveen, Breda en Den Bosch. Daarnaast wordt Yaya via zo’n 2200 multibrandstores en vijftig shop-in-shops verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!